Balsay István Tartalom Elõzõ Következõ

BALSAY ISTVÁN (Fidesz): A tizenegyedik vitaszakasz a regionális fejlesztési tanácsra irányuló rendelkezések megvitatását tartalmazza. Itt szeretném kiemelni, fõleg a Balaton-fejlesztési Tanács tekintetében, hogy a megyei fejlesztési tanácsok elnökei pozíciói erõsítése mellett hangsúlyozni szeretném - annak a rovására is -, hogy az érintett területi fejlesztési önkormányzatok társulása képviselõi kapjanak hangsúlyosabb szerepet, így tehát a siófoki polgármester úr által vezetett, a Balaton déli partját összefogó önkormányzati fejlesztési társulások, vagy a Keszthely polgármestere által vezetett, a Balaton északi partjának ügyeit összefogó társulások.

Szeretném azt is, hogy a területfejlesztési önkormányzatok, társulások képviselõi a területeket érintõ fejlesztési programok tárgyalása során a regionális fejlesztési tanácsban szavazati joggal vehessenek részt, és ez a környezetvédelmi bizottság által elfogadott javaslat a regionális tanácsokban minden esetben kapjon a parlament által is elfogadást.

Nagyon fontosnak tartom azt is, hogy a regionális fejlesztési tanácsok saját soraikból választják meg a regionális fejlesztési tanácsok vezetõit, elnökeit. Így tehát nem értem azt az analógiát, hogy a megyei területfejlesztési tanácsokban a törvény miért akarja ilyen makacsul, konokul a megyei költségvetések elnökeit a törvény erejénél fogva kijelölni.

Tisztelt Elnök Úr! Javaslom, hogy a regionális fejlesztési tanácsokban is kapjanak nagyobb szerepet, lehetõséget és a törvényben kötelezõ módon meghívást és szavazati jogot az érintett térségi fejlesztési tanácsok képviselõi. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage