Surján László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Petõ Iván frakcióvezetõ úrnak tökéletesen igaza van, december óta egy fordulat érezhetõ ezen a téren. Ez nyilvánvalóan összefügg bizonyos személyi változásokkal, azt hiszem, hogy ezt a fordulatot pozitívan kell visszaigazolnunk.

A második, hogy valóban vannak listáink. Valóban van hosszú rendezvénysor, ma Lamperth Mónika képviselõtársam is szólt errõl. Egyvalami nincs, tisztelt Ház: nincs ünnepi hangulat.

Családi ünnepre kellene készüljön Magyarország, és én ebben a rövidke hozzászólásban arra szeretném felhívni a figyelmet, hogy mi, parlamenti képviselõk mit tehetünk annak érdekében, hogy ünnepi legyen a hangulat. Ha a vitáink nem személyre szólnak, hanem szakszerûek és tényekrõl beszélnek, ha megvan benne az egymás embersége, ember mivolta iránti tisztelet, ha egy-egy nyelvbotlást nem gúnyos mosolyok vagy kacajok követnek, hanem egy megértés, akkor azt hiszem, üzenhetünk a képernyõrõl ennek a Magyarországnak valami olyasmit, hogy mi tízmillióan itt élünk, õseinkkel együtt most már 1100 éve, és összetartozunk jóban és rosszban. Köszönöm a figyelmet. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage