Csépe Béla Tartalom Elõzõ Következõ

CSÉPE BÉLA (KDNP): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Szeretném emlékeztetni a tisztelt Ház jelen lévõ képviselõit, hogy tegnap napirend elõtt foglalkoztunk a társadalmi párbeszéd szükségességével, és tulajdonképpen ennek a témának egy nagyon eklatáns folytatása a Fidesz által felvetett probléma, ami minket is foglalkoztat, és ezúton is tiltakozunk az érdekképviseleti rendszer, az érdekképviseleti módszerek bármilyen szûkítése ellen.

Úgy véljük, hogy akkor, amikor a kormányzat a társadalommal párbeszédet akar folytatni, akkor semmiféle szûkítést, megkülönböztetést nem alkalmazhat. Nem alkalmazhat olyan szakszervezeti mozgalmakkal szemben, mint a Munkástanácsok és a Liga. De egyébként más területeken is a Fidesz által felvetett problémák létezésével sajnos egyet kell értenünk, és kérjük a tisztelt kormányzatot, hogy legyen erre figyelemmel.

Ebben az országban nagyon romlik a légkör. A társadalmi párbeszéd - amennyiben valamennyire ki tud bontakozni - talán javít ezen valamit. Tegnap szóltunk a jövõképrõl is, a perspektíváról, amit ez a hatalom sajnos nem tudott megadni az országnak. Ehhez lenne óriási segítség az a társadalmi párbeszéd, amely nem kirekesztõ, hanem minél jobban integráló és minél szélesebb társadalmi rétegeket tud megszólítani.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage