Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen.

Tisztelt Képviselõ Úr! Ennek a törvényjavaslatnak a tágyalása során speciális helyzet alakult ki, hiszen a törvényjavaslathoz olyan módosító javaslatot nyújtottak be, amely a teljes törvényjavaslatot megváltoztatta, és még ehhez a módosító javaslathoz is érkeztek módosító javaslatok.

Ez egy speciális helyzet, amelynek a feldolgozása során a házbizottság éppen az ellenzéki pártok kérésére hozta meg ezt az állásfoglalását, azért, hogy ebben a speciális helyzetben minden párt, különösen az ellenzéki pártok egy blokkban tudják kifejteni az álláspontjukat, ami valójában az általános vitában szokásos rendszer. Mivel itt a módosító javaslat benyújtása és az idõ szorítása miatt, amelyet minden párt - az ellenzéki pártok és a kormánypártok is - egyaránt hangsúlyozott, és hogy emellett ne csorbuljanak az ellenzéki lehetõségek a megnyilvánulásra, ezért fogadta el a Ház azt a lehetõséget, hogy itt most a Házszabályban nem rögzített módon járjunk el, amely nem rögzített mód, de nem ellentétes a Házszabály szellemével és tételes rendelkezéseivel.

Amennyiben ehhez a kérdéshez bármely frakció észrevételt kíván fûzni, megadom a szót, vitát nem nyitok, szavazást fogok elrendelni a kérdésrõl.

Megadom a szót Kis Gyula József képviselõ úrnak, Magyar Demokrata Fórum.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage