Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm.

Tisztelt Országgyûlés! Most javaslatot teszek a részletes vita szerkezetére. A törvényjavaslat négy fejezetbõl áll, és ennek megfelelõen indítványozom, hogy a módosító javaslatok közötti összefüggésekre figyelemmel is négy egységben folytassuk le a részletes vitát.

Elõször a Nyugdíjbiztosítási Alap költségvetéséhez és annak mellékletéhez beérkezett módosító javaslatok vitájára kerüljön sor az együttes bizottsági ajánlás 1-tõl 35-ig terjedõ pontjai alapján.

Ezt követi javaslatom értelmében az Egészségbiztosítási Alap költségvetéséhez és mellékleteihez beérkezett módosító javaslatok vitája az ajánlás 36-tól 55-ig terjedõ pontjai szerint.

Majd: a társadalombiztosítási alrendszer összevont költségvetését érintõ rendelkezésekhez benyújtott módosító javaslatok vitáját javaslom az ajánlás 56. pontjától a 69-ig terjedõ pontok szerint.

Végül: a zárórendelkezésekhez elõterjeszett módosító javaslatok vitáját javaslom negyedik egységként az ajánlás 70-tõl 93-ig terjedõ pontjai szerint.

Ügyrendi javaslatomról az ügyrendi szabályok értelmében kézfelemeléssel kérem állásfoglalásukat. Kérdezem a Házat, egyetért-e a részletes vita most ismertetett szerkezet szerinti lefolytatásával. Az igennel szavazóknak, egyetértõknek kézfelemelését kérem. (Szavazás.) Látható többséggel az Országgyûlés az ügyrendi indítványt elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Ennek megfelelõen elõször soron következik a Nyugdíjbiztosítási Alap költségvetéséhez és annak mellékletéhez beérkezett módosító javaslatok vitája az ajánlás 1-tõl 35-ig terjedõ pontjai tekintetében, pontjait érintõen.

Jelezném, hogy a részletes vitához egy képviselõtársunk nyújtotta be írásban elõzetesen felszólalási szándékát, ez Tokaji Ferenc képviselõ úr, a Szocialista Pártból. Megkérdezem képviselõ urat, hogy a négy részre tagolt vitának ebben a szakaszában, mindegyikben vagy melyikben kíván szólni.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage