Szekeres Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Igen, természetesen, ügyrendi kérdésben.

Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! Ahhoz, hogy Torgyán József képviselõ úr "személyes érintettség" jogán itt szólhasson, ahhoz akkor tisztázni kell azt a kérdést, hogy a "Kisgazdapárt" megnevezés egyenlõ-e Torgyán József személyével... (Derültség.).., mert amennyiben igen, akkor van joga személyes érintettség okán szólni. Amennyiben ez a helyzet nem áll fönn az alkotmány értelmében, amely a pártokat nem egy személyhez köti, hanem minimum 10 személyhez a megalapításukat, akkor ez már nem követhetõ. (Derültség a kormánypártok soraiból.)

Ami pedig a másik ügyrendi természetû megjegyzésemet illeti: úgy gondolom, nem helyes és nem szolgálja az Országgyûlés tekintélyét, hogy tételesen bizonyíthatóan, a médiákon keresztül is világosan és egyértelmûen megjelent információkat figyelmen kívül hagyva országgyûlési képviselõk kérdéseket tegyenek fel. Hiszen Szekeres Szabolcs személyével kapcsolatban - aki nem rokonom, nem is ismerõsöm - megjelent számos napilapban, hogy Bokros Lajosnak ehhez a lakásépítési kölcsönhöz semmi köze nem volt, az ÁPV Rt. igazgatótanácsa ítélte oda, majd ezt az utolsó fillérig Szekeres Szabolcs vissza is fizette, az ÁSZ-vizsgálat után elrendelt intézkedések nyomán. (Közbeszólás a jobb oldalról: Milyen pénzbõl fizette vissza?)

(16.30)

Úgy gondolom tehát, hogy ezt a kérdést ilyen kontextusban itt e Házban tárgyalni nem felel meg a tényeknek, és úgy gondolom, mindnyájan felelõsök vagyunk azért, hogy akár kérdés, akár interpelláció formájában igazán mi jelenik meg. Természetesen én Morvai képviselõ úrtól nem várom el, hogy ennek tudatában legyen, de a Kisgazdapárt frakciójától igen.

Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage