Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Megkérem képviselõtársaimat, egyben kérem a frakcióirodákban és a folyosókon tartózkodó képviselõket, fáradjanak a terembe. Nincs sok ismertetnivaló és mindjárt határozathozatallal kezdünk, ezért kérem, hogy minél elõbb biztosítsák a Ház határozatképességét. (Rövid szünet.)

Tisztelt Országgyûlés! Ismételten kérem képviselõtársaimat, hogy fáradjanak az ülésterembe, mert néhány mondatos ismertetés után máris szavazásra kerül a sor, és így ránézésre még nem határozatképes a Ház. Kérem, fáradjanak az ülésterembe. (Rövid szünet.)

Tisztelt Országgyûlés! A délelõtt folyamán a Fidesz képviselõcsoportjának vezetõje bejelentette, hogy a frakció a kiadott napirendi ajánlással ellentétben azt kéri, hogy a mai napon ne kerüljön sor a személyi jövedelemadóról szóló törvény módosítását indítványozó képviselõi önálló indítvány tárgysorozatbavételérõl történõ döntésre.

Tisztelt Országgyûlés! Ugyancsak ma délelõtt lefolytattuk a társadalombiztosítás pénzügyi alapjainak 1996. évi költségvetésérõl szóló törvényjavaslat részletes vitáját, de a vita lezárására frakciókérésre, újabb kapcsolódó módosító javaslatok házszabályszerû benyújtása érdekében nem került sor. Mivel a jelzett módosító javaslatokat benyújtották, a részletes vitát lezárom. A módosító javaslatokról történõ szavazásra várhatóan jövõ heti ülésünkön kerül sor.

Tisztelt Országgyûlés! Tegnapi ülésünkön több elõterjesztés általános vitáját lezártuk, de részletes vitára bocsátásukra nem került sor. Most indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a helyi önkormányzatok adósságrendezési eljárásáról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 222 igen szavazattal, ellenszavazat nélkül, 2 tartózkodás mellett a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Indítványozom a tisztelt Országgyûlésnek, hogy a személyazonosító jel helyébe lépõ azonosítási módokról és az azonosítási kódok használatáról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 234 igen szavazattal, ellenszavazat és tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Indítványozom, hogy az egyes fontos tisztségeket betöltõ személyek ellenõrzésérõl szóló 1994. évi XXIII. törvény módosításáról szóló törvényjavaslatot bocsássa részletes vitára. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.) Köszönöm.

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 237 igen szavazattal, 10 ellenszavazattal, tartózkodás nélkül a törvényjavaslatot részletes vitára bocsátotta.

Tisztelt Országgyûlés! Pál Béla, Magyar Szocialista Párt, és Baky György, SZDSZ, képviselõtársaink sürgõs tárgyalást kérve benyújtották a jövedéki szabályozásról és ellenõrzésrõl, valamint a bérfõzési szeszadóról szóló 1993. évi LVIII. törvény módosításáról és kiegészítésérõl szóló törvényjavaslatukat T/2041. számon. A törvényjavaslatot a kijelölt bizottság az Országgyûlés tárgysorozatába vette.

Megkérdezem az elõterjesztõket, hogy melyikük kívánja a sürgõsséget két perc idõtartamban megindokolni. Baky György jelentkezik, megadom a szót a képviselõ úrnak.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage