Burány Sándor Tartalom Elõzõ Következõ

BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Elnök úr, köszönöm a szót. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim! Én értettem a miniszterelnök úr által elmondottakat, ellentétben Torgyán József képviselõtársammal. Itt-ott valóban voltak nehézségeim, ezek akkor következtek be, amikor miniszterelnök úr Torgyán József írásait idézte.

A másik, amit szeretnék elmondani: a saját programunkat hajtjuk végre. Utalnék arra, hogy abban a szakértõi anyagban, amit a Kisgazdapárt letett az asztalra, a következõ gondolatok is megtalálhatók.

"Az államadósság elengedésének felvetése negatív hatással lehet a mûködõtõke beáramlására és visszavetheti az EU-csatlakozást." Egy másik helyen az anyagban: "Fontos feladat az ágazati szerkezet hozzáigazítása a magyar adottságokhoz, elsõsorban az energia- és anyagfaló kohászat és bányászat leépítésére gondolunk."

Nos, úgy gondolom, ha Torgyán József erre a szakértõi anyagra épít, akkor a jövõben le kell mondania napirend elõtti hozzászólásainak egy részérõl, amelyek ezzel eddig nem voltak összhangban.

Végezetül szeretném megjegyezni, tekintettel arra, hogy a "Hazánk holnap" címû részben a következõ sorok találhatók: "Az új gazdaságpolitika korai nyilvánosságra hozatalával szeretnénk, ha a programunk olyan torziós tükörben jelenhetne meg, ahol a program esetleges hiányosságai vagy hibái felnagyítva kerülnének a látószögünkbe." - úgy gondolom, hogy Torgyán József ezt a lehetõséget most megkapta, kérem, éljen vele. Köszönöm szépen a türelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage