Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Igen tisztelt Képviselõtársaim! A Bokros-csomaggal kapcsolatban lehetetlen nem utalni arra a tényre, hogy március 12-én terjesztették elõ ezt a csomagot. Ezt a dátumot azért kell hangsúlyozni, mert a miniszterelnök úr a napokban kifogásolta, hogy a Független Kisgazdapárt március 14-én este hat órára összehívta a kormánybúcsúztató nagygyûlést a Március 15-e térre, és kifogásolta, miként tehette ezt a Kisgazdapárt pont a nemzeti ünnep elõestéjére. Én úgy gondolom, hogy ha már az idõpontok körül ilyen kényes a miniszterelnök úr, akkor nem ártana emlékeztetni arra, hogy 1848. március 15-én is kimentek az utcára, akkor is egy népnyúzó kormány ellen ment ki a nép az utcára. Természetes, hogy a Független Kisgazdapárt is utcára hívja a választópolgárokat egy népnyúzó kormány lemondatására. (Taps a Kisgazdapárt padsoraiban.)

És ha már az idõpontot kifogásolja a miniszterelnök úr, akkor miért nem Bokros Lajosnál, miért nem önmagánál kifogásolta, mikor a népnyúzó intézkedéseket pont a nemzeti ünnep elõtt három nappal jelentették be? És hogy ezek az intézkedések milyen mértékben megnyomorították a lakosságot, mi sem bizonyítja jobban, mint az a tény, hogy most már oly mértékben csökken az ország lakossága, hogy nemcsak évente eltûnik 50 ezer ember - mert ennyivel több hal meg, mint születik -, hanem remény sincs arra, hogy ez a folyamat megállítható legyen. Mert a kormányzat nem lakásépítésre ösztönzi a társadalmat, hanem a buzik (sic!) együttélésére terjeszt elõ törvényjavaslatot. (Az elnök poharát megkocogtatva figyelmezteti a képviselõt a rendelkezésére álló idõ leteltére.) És a Független Kisgazdapárt álláspontja szerint ez a folyamat sohasem fog... (Az elnök ismét figyelmezeti a frakcióvezetõt.)... a jelenlegi népességcsökkenés megállításához... (Az elnök ki- majd visszakapcsolja a felszólaló mikrofonját.)... - befejezem, elnök úr! - vezetni.

Ezért kell nekünk utcára hívnunk az embereket. Köszönjük szépen. (Közbekiáltások az MSZP padsoraiból: Nagycsaládos Torgyán! - Taps a Kisgazdapárt padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage