Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! A Független Kisgazdapárt teljes mértékben egyetért Csépe Béla frakcióvezetõ-helyettes úrnak azzal a megközelítésével, hogy lakáspolitika egyenlõ családpolitika. Ezzel kapcsolatban felhívnám a figyelmet arra, hogy a Kisgazdapárt alternatív gazdasági programjában részletes kifejtésre került, hogy miként lehet az országban lényegesen több lakást építeni, mint ahogy az eddig történt. Így többek között arra is utalok, hogy a kisgazdapárti programban szerepel, hogy 20 ezer többletlakás felépítése esetén mennyi többletmunkahely keletkezik. Mi 40 ezer közvetlen és 32 ezer közvetett munkahelyet számoltunk ki. Kiszámoltuk, miként lehet ezt 20 milliárd forintból teljesíteni, tehát annak egy töredékébõl, mint ami a privatizációs többletbevételek során felhasználásra került.

Csakhogy a lakáspolitika-családpolitika felemlítésekor lehetetlen nem szólni arról, hogy amíg a Kisgazdapárt többletlakás építésére tett javaslatot, a kormányzat elfogadta a természetellenes fajtalanság törvényesítését, a férfiak együttélését, az ezzel kapcsolatos polgári törvénykönyvbeli módosításokat, ami egy olyan helyzetet fog teremteni, hogy ezentúl a buzik (sic!) jelentkezhetnek majd a lakástámogatás céljából, a buzik fogják igénybe venni a lakáslehetõségeket... (Felzúdulás a kormánypártok padsoraiban. - Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Szégyelld magad!)..., és akkor kérdezem én, a népességpolitika miként fog alakulni Magyarországon. (Az elnök kikapcsolja a képviselõ mikrofonját.)

Úgy gondolom, hogy erre a veszélyre nem lehet kellõ idõben felhívni a tisztelt Ház figyelmét. Ezért hangoztatjuk most, szíveskedjenek figyelemmel kísérni a polgári törvénykönyv módosítását, miként akarják eltorzítani... (Az elnök mikrofonjának megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.)... Befejezem, elnök úr (Közbeszólás az MSZP padsoraiból: Ideje már!), ...a lakáspolitika-családpolitika elvet. Köszönöm a türelmüket. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage