Bauer Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

BAUER TAMÁS (SZDSZ): Köszönöm a szót, elnök úr. A szabaddemokraták számára is és a kormány számára is nagyon fontos kérdés a lakáskérdés, és fontos kérdés az, hogy miképpen lehet a lakásépítést bõvíteni. Ezért hallgattam figyelemmel Csépe Béla képviselõ úr szavait, és ezért tanulmányoztam magam is mindenféle alternatív megoldást, többek között azt az alternatív gazdaságpolitikát is, ami itt a mai vitában szóba került.

Fontos tudni, hogy ez a többször emlegetett alternatív gazdaságpolitika - nevezetesen a Kisgazdapárt alternatív gazdaságpolitikája - a lakástámogatások esetében a szociálpolitikai támogatásoknak a felére csökkentését javasolja, és ezzel szemben kívánja az áfa-visszatérítést visszaállítani. Szeretném felhívni a figyelmet arra, hogy az áfa-visszatérítést minden építkezõ megkapja, a kis jövedelmûek és a nagy jövedelmûek egyaránt, míg a szociálpolitikai támogatás a kis jövedelmûekre koncentrál.

Vegyük észre tehát, hogy ez a kisgazda alternatív gazdaságpolitika a magas jövedelmûeket preferálja az alacsony jövedelmûekkel szemben - nem árt, hogyha ezt valamennyien tudjuk. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánykoalíció padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage