Hegyi Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HEGYI GYULA, az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság elõadója: Köszönöm szépen mindkét elnök asszonynak a szót. Tulajdonképpen azzal szeretném kezdeni, hogy eredetileg Gellért Kis Gábor elnök úr tartotta volna bizottsági elõadóként a rövid jelentést. Ezt azért kell elmondanom, mert szónokként is bejelentkeztem, talán nem szerencsés mind a két funkcióban hozzászólnom. Ezért igyekszem nagyon rövidre fogni a lényeget.

Az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság úgy találta, hogy ez a szabályozás, ez a változtatás szükséges. Az egyházak támogatják, pártolják, ezért semmilyen okát nem láttuk annak, hogy ne fogadjuk el ezt a kormányzati elõterjesztést.

Úgy tudjuk egyébként, hogy korábban kormányzati szinten egy koalíciós megállapodás is volt arra, hogy erre a változtatásra sor kerüljön, legalábbis vétóról nem értesültünk. Ezzel együtt meg kell mondani, hogy a szavazás alkalmával a Szocialista Párt jelen levõ képviselõinek többsége és az ellenzék támogatta, míg a szabaddemokrata képviselõk nem támogatták ezt a változtatást, illetve ezt az elõterjesztést.

(19.30)

Így nyilván majd a vitában minden érvet meg fogunk hallani.

Bizottsági elõadói tisztemben csak annyit szeretnék mondani, hogy a bizottság szótöbbséggel támogatta ennek a törvényjavaslatnak az általános vitára bocsátását.

Köszönöm a figyelmüket. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage