Gyimóthy Géza Tartalom Elõzõ Következõ

GYIMÓTHY GÉZA (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Szintén köszönöm Filló képviselõ úrnak, hogy megtisztelt egy kisgazda hozzászólást kétperces reagálással.

Annyit azért mondok, hogy az alanyi jogosultság a családi pótléknál is vagy például a várandóssági pótlék visszavonása helyett is egy egyszeri tízezer forint - ezek szakmai kérdések. (Derültség a bal oldalon.) Én ezt próbáltam elmondani. (Derültség. - Közbeszólás a bal oldalról: Nem sikerült!) És azt hiszem, nagyon sokan egyetértenek, tisztelt képviselõ úr, még ha önök nevetnek is.

Többször elmondtam, hogy szociálisnak (sic!) nevezik magukat, de valójában már antiszocialistának mondják önöket, többek között a Bokros-csomag és a miatt a gazdaságpolitika miatt, amelyet a kisebbik párt önökre rákényszerített.

És önök, tisztelt Filló képviselõ úr, ha így haladnak, valóban lesz rá lehetõsége, hogy a két gyermek után megismerje esetleg akár azt a lehetõséget, amit mondott, persze nekünk, háromgyerekes családapáknak is van, lesz lehetõségünk - vagy volt is lehetõségünk.

Még egyszer mondom: önök, kommunista vezetõk, lettek a legnagyobb rablókapitalisták! (Moraj a bal oldalon. - Az elnök csenget.) Ezt szögezzük le! A '88. évi VI. számú törvény alapján, amikor önök azt mondják, hogy tessék, a bankárok, és azok a dolgok, hogy mi, kisgazdák azokat a gazdag embereket védjük... - mi nem! Mi a kisvállalkozókat, a munkájukkal, nem a korábbi állampárti jogaik alapján szerzett hatalmas, milliós, milliárdos jövedelmûeket féltjük, tisztelt képviselõ úr, hanem a kisembereket, akik a verejtékükkel, vérükkel kisvállalkozók és késõbb nagyvállalkozók, középvállalkozók lettek! Azokat valóban szeretnénk, hogy megfelelõ módon tudjanak élni, és hogy 100 forintból 50 forint maradjon náluk, hogy tudjanak munkahelyeket teremteni - gondolom, önnek is ez az érdeke, tisztelt képviselõ úr... (Filló Pál: Nem errõl volt szó! - Közbeszólások a bal oldalról.).., és mi is ilyenben gondolkodunk. De azokat az állampárti jogok alapján hatalmas sápokat leszedõ, még most is munka nélkül hatalmas jövedelmeket bitorló embereket nem szívesen látjuk, hogy továbbra is õk, általában ugyanazok a személyek a kedvezményezettek!

És ezen egy gazdaságpolitikával lehetne, tisztelt képviselõ úr, változtatni, és akkor nem lenne két munkanélküli egy családban, hanem megfelelõ gazdasági növekedés indulna be, és akkor lenne minden családban kenyérkeresõ.

Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a Kisgazdapárt soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage