Horn Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HORN GYULA miniszterelnök: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársam! Tisztelt Országgyûlés! Én tájékoztatást kértem a kérdés megismerését vagy benyújtását követõen az illetékes hivataltól. Valóban, Sepsey Tamás országgyûlési képviselõ úr, aki elõtte a hivatal vezetõje volt, közel 3 millió forint végkielégítést kapott. Ha kíváncsi a tisztelt Ház, az egyes tételeket is fel tudom sorolni: hathavi bér a felmentés miatt: közel 800 ezer forint, 94 nap szabadságmegváltás címén mintegy 700 ezer forint, tizenharmadik havi illetmény, júliusban, (Derültség a bal oldalon.) közel 130 ezer forint, 9 havi bér végkielégítés címén mintegy 1 millió 200 ezer forint, tehát közel 3 millió.

Nos, mivel a végkielégítésnek ugye az a célja, hogy a munkavállaló, amíg nem tud új munkahelyén elhelyezkedni, valamiféle anyagi feltételt biztosítson, ebben az esetben nem volt, hogy úgy mondjam, ildomos, etikus ezeket az összegeket fölvenni, hiszen ahogy megvált a hivataltól, a képviselõ úr, Sepsey Tamás azonnal a Magyar Országgyûlésnek a tagja is lett és onnan megfelelõ jövedelmet kapott.

Az is tény, hogy Koltay Zsoltné esetében a hivatal összeférhetetlenségre hivatkozva, végkielégítés nélkül szüntette meg a közszolgálati jogviszonyát. Igaz, hogy szocialista párti képviselõ. Tehát õ nem kapott.

Én nagyon szeretném, hogy olyan változtatásokat tegyünk, mint ahogy a kormány fáradozik is a végkielégítés rendszerének a módosításán, hogy ilyen esetekre ne kerülhessen sor. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon és az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage