Kis Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KIS ZOLTÁN földmûvelésügyi minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Országgyûlés! Kedves Képviselõtársam! Mindenekelõtt itt szögezem le, hogy azt az állítást, amelyet az annak idején elhangzott interpellációra adtam, változatlanul fenntartom, s azon köztisztviselõk, akiknek a bûnössége jogerõsen bebizonyítást nyer, végkielégítés nélkül, azonnali hatállyal fognak távozni a köztisztviselõi karból.

Az ön frakcióvezetõje napirend elõtt, illetve az azonnali kérdésekben is többször kifejti azon aggodalmát, amely a független bíróságok érintethetetlensége és azok intakt voltának megtartása mellett szól. Nagyon helyesen teszi ezt, mert Magyarországon az államhatalmi ágak szétválasztása most már ténylegesen, de jure és de facto is megtörtént.

Az ön által említett esetben azt a legfõbb ügyészi megkeresést, amelyet interpellációja után tettem, az Országos Kárrendezési és Kárpótlási Hivatalnak a közigazgatási határozata követte, amellyel megsemmisítette az árverésen a tulajdonjogszerzést, azonban ez egy közigazgatási határozat. Ez ellen bírósági jogorvoslatnak van helye, amellyel az érintettek éltek, és ebben az ügyben jogerõs bírósági ítélet még nem született, jelenleg is folyamatban van az eljárás. Annak érdekében azonban, hogy az így szerzett tulajdont - amelyet most nem akarok nevén nevezni, hogy hogy szerzett tulajdon, valamennyien tudják, hogy mire gondolok - a rendelkezési jog korlátozására vonatkozóan 42 455. számon a földhivatal az elidegenítési, terhelési tilalmat és a rendelkezési jogot is zárolva feltüntette, tehát ezek a tulajdonosok vagy kvázi-tulajdonosok addig nem tudnak rendelkezni az ingatlannal, amíg a jogerõs bírósági döntés meg nem születik.

Én nem akarok prejudikálni, nyilván ugyanazt kívánom én is, hogy olyan döntés szülessen, mint amit ön, és feltételezem, hogy az igazság érdekében a bíróság mindent el fog követni ennek érdekében. Hogy kik akarják és milyen módon eltussolni az ügyet, erre nézve információm nincs. Élek a gyanúperrel, hogy senkinek nem sürgõs ennek az ügynek a mielõbbi rendezése, ezért ezt szeretném a magam közigazgatási eszközeivel gyorsítani. Az FM illetékes szervei az eljárást változatlanul saját hatáskörükben folytatják, de még egyszer arra kérem, legyen türelemmel a jogerõs bírósági ítélet megszületéséig és utána kérje számon azt, amit most erkölcsi felháborodásában joggal igényel tõlem. Kérem, szíveskedjen válaszomat elfogadni. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage