Varga Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

VARGA MIHÁLY (Fidesz): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõtársaim!

Az interpellációs idõszak során az általam elmondott interpelláció után Suchman Tamás miniszter úr 30 napos határidõt kért a válaszadásra. Ebben az esetben tehát véleményem szerint nem történt meg az interpellációra adott válasz. A Házszabály úgy rendelkezik, hogy a pártot, a frakciónkat megilleti annak lehetõsége, hogy még egy interpellációt elmondjon.

Igaza van elnök úrnak abban, hogy a Házszabály nem egységesen vagy egyértelmûen rendezi ezt a kérdést, tehát lehetõség van arra, hogy ebben az esetben ne illesse meg a frakciónkat egy újabb interpelláció elmondásának a joga. Azonban korábban a Ház mûködése során volt már arra precedens, hogy miután az interpelláló képviselõ nem kapott választ a minisztertõl, hanem egy szintén 30 napos halasztás történt, ezek után egy újabb képviselõ kapott szót ugyanabból a pártból.

Én tehát a következõ ügyrendi javaslatot tenném: a házbizottság vizsgálja meg, ilyen esetben van-e lehetõség arra, hogy a pártból egy másik képviselõ elmondhassa az interpellációját; másrészt pedig a házbizottság vizsgálja meg annak a lehetõségét, hogy szükséges-e egységes elnöki gyakorlat ebben a kérdésben. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage