Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Igen. Köszönöm. Éppen az irányba indultam elnök úr, amikor bölcsen és elõrelátóan tetszett már jelezni, hogy egyetért velem. De azért megindokolnám, és ezt kérném majd az idõnél figyelembe venni.

Tehát az azonnali kérdések esetében nyilvánvalóan jobb lenne, ha egy kérdésre a választ nem elõre tudná a kérdezõ, mert így azért az összejátszásnak a veszélye fennáll. (Zaj. - Közbeszólás balról: Milyen összejátszás?) De ez senkinek nem problémája, nekem sem, mert ha megkérdezte volna valaki, elmondtam volna neki, hiszen egy törvény alapján járó összegeket bárki ki tud számolni önök közül. Én is ki tudom számolni, ebben nincs probléma. Az, hogy közel 6 hónap szabadságmegváltást kaptam, ez azt jelenti, hogy 3 évig elég sokat kellett dolgoznom.

A probléma az, hogy én arra kérném miniszterelnök urat: vizsgáltassa ki, hogy a Békés megyei Kárrendezési Hivatalban mi történt, mert nem az én hatáskörömbe tartozott ez az ügy, most sem az én hatáskörömbe tartozik ez az ügy. Ha képviselõtársamnak munkaügyi problémája van, akkor bírósághoz fordulhatott volna, itt utólag ezeket felróni, azt hiszem, kellemetlen dolog. (Közbeszólások balról.)

A személyiségi jogok megsértésének a problémája csak azért merült fel bennem, mert amikor én érdeklõdtem miniszterelnök úrtól, hogy vajon miért állapított meg jogszabályellenes fizetést a Magyar Televízió elnökének, akkor a tisztelt Ház elfogadta azt a miniszterelnöki választ, hogy személyiségi jogokat sértene az összegszerû közlés, és a Magyar Köztársaság miniszterelnöke nem akar személyiségi jogokat sérteni. Ehhez képest miniszterelnök úrnak a jogértelmezése most egy kicsit megváltozott, de ez érthetõ. (Közbeszólás balról.)

Talán azon is el kellene gondolkodnia az alkotmányügyi bizottságnak, hogy lehetséges-e ellenzéki vagy kormánypárti képviselõtõl függõen értelmezni ezeket a dolgokat.

(16.40)

Úgyhogy egy dolgot szeretnék még közölni a tisztelt Házzal: a saját nevemben fölajánlom, mindenki megnézheti az én vagyonnyilatkozatomat, hogy hány állást töltök be, milyen jövedelemmel rendelkezem. Csak arra kérem tisztelt képviselõtársaimat, akik tapsoltak a kérdés elhangzása után: tegyék meg ugyanezt. Ebben az esetben, azt hiszem, fair lesz az eljárás. Három évi munka után, amit a törvény megengedett, azt megengedte; de nem egy hónap után, nem két nap után hagytam ott a munkahelyemet, hanem három évet dolgoztam végig, és azt hiszem, szerénytelenül mondhatom, tényleg végigdolgoztam. (Moraj a kormánykoalíció padsoraiban.)

Úgyhogy elképzelhetõ, hogy a közeljövõben ismét fogok interpellálni a miniszterelnök úrhoz. Lehet még sok mindent találni az ember életében, de foltot nem fognak önök találni. Köszönöm szépen. (Taps az ellenzék padsoraiban. - Dr. Kövér László jelentkezik.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage