Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Elnök Úr! Természetesen kifejtem az ügyrendi javaslatomat, de a jelenleg érvényes Házszabály szerint elõször megindokolom, és a végén fogom az ügyrendi javaslatot megtenni... (Derültség.).., mert különben elnök úr azt fogja mondani, hogy a javaslat elhangzott, most már ne indokoljam, mint tette azt Sepsey Tamásnál.

Tehát felhívom az igen tisztelt államtitkár úr figyelmét, hogy ne próbáljon a kérdés alól kibújva, egy másik politikai párt belügyeibe beavatkozva, ráadásul egy nyilvánvalóan hamis véleményt az ország nyilvánossága elõtt - államtitkári pozícióját lejáratva, de felhasználva - kifejteni.

Ezért az ügyrendi javaslatom az, igen tisztelt elnök úr, hogy szíveskedjék megkeresni az alkotmányügyi bizottságot, hogy foglaljon állást abban a körben, hogy vajon a kérdés feltétele és a válaszadás ilyen módon történt megtagadása szinkronban van-e a házszabályi rendelkezésekkel. Kérem, elnök úr, teljesítse az ügyrendi elõterjesztésemet. Köszönöm a türelmüket. (Taps a Független Kisgazdapárt padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage