Szolnoki Andrea Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZOLNOKI ANDREA (SZDSZ): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Képviselõtársaim! A Szabad Demokraták Szövetségének képviselõcsoportja igenével támogatta az 1996. évi Egészségügyi és Nyugdíjbiztosítási Alap költségvetését.

Támogattuk azért, mert nagyon fontosnak tartjuk azt, hogyha megkésve is, de legyen az országnak társadalombiztosítási költségvetése. Támogattuk azért, mert rendkívül fontosnak tartjuk azt, hogy megnyíljék az a kassza, amely az otthoni ápolást fogja finanszírozni, közel 600 millió forint értékben.

Fontosnak tartották a szabaddemokraták, hogy a prevencióra és az egészséges életmódra több mint 700 millió forintot költsön az ország. Fontosnak tartottuk támogatni azért, mert ezzel az egynapos sebészet, a rövid ápolási idejû kórházi ellátásoknak a teamjei is megalakulhatnak. Fontosnak tartottuk azért, hogy Magyarországon a gyógyszer- és gyógyászati segédeszköz-ellátás maradéktalanul teljesüljön. És fontosnak tartottuk azért is, hogy az adósságokkal küszködõ kórházak sorsa rendezõdjön. Nem utolsósorban rendkívül fontosnak tartjuk azért, hogy az egészségügyben dolgozók béremelése megvalósulhasson. Köszönöm türelmüket. (Taps az SZDSZ padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage