Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselõtársaim! Ismét elszomorító példáját láthatták annak, hogy milyen eredményre vezet az, ha valaki nincs ott egy eseményen, de mégis véleményt kíván róla nyilvánítani. Talán szerencsésebb lenne, ha Petõ Iván olyan eseményekrõl nyilvánítana véleményt, amelyeken jelen volt.

A gyûlöletkeltés, úgy gondolom, egyetlenegy üggyel kapcsolatban említhetõ meg. Nevezetesen a médiumoknak és bizonyos politikusoknak az óriási tömegtõl való megrettenése következtében szüntelenül és gátlástalanul történt valótlan állításai következtében, mert a médiumok azt csinálták, hogy - félmondatokat kiragadva vagy azokat összekombinálva - állítólag a gyûlésen elhangzott véleményeket ismertették, amelyekrõl természetesen nekem semmiféle fogalmam sem lehet, miután én a beszédet mondtam, és nem tudom, hogy a százezreset lényegesen meghaladó tömegben ki milyen kijelentést tett.

(15.20)

De talán helyesebb lett volna, hogyha Petõ Iván konkrétumot említ, mert azzal kapcsolatban konkrétan lehetett volna nyilatkozni.

Ami miatt a Kisgazdapárt kénytelen volt a magyar népet megszólítani, azt most a március 18-án a Modus Gazdasági és Társadalmi Marketing Tanácsadó Kft.- nek az Európai Unió megbízásából készített anyaga tartalmazza, amely azt mondja, hogy a demokrácia fejlõdésével 20 százalék elégedett, 77 nem, és - befejezem, elnök úr -, arról, hogy jó irányba halad-e az ország, 10 százalék mondja, hogy jó irányba halad, 79 pedig rossz irányba. Sajnos, Petõ Iván szerint jó irányba halad, szerintünk, a Független Kisgazdapárt szerint, rossz irányba halad az ország. (Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage