Demeter Ervin Tartalom Elõzõ Következõ

DEMETER ERVIN (MDF): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Szabadság és harc. A szabadságharcról emlékezünk. Szabadságra azért van szükségünk, hogy saját kezünkbe vehessük sorsunkat, hogy saját magunk alakíthassuk azt. A történelem folyamán nagyon sokszor megadatott ez Magyarországnak. Megadatott, és legutoljára 1990-ben nyílott arra lehetõség, hogy hazánk és mi magunk szabadon rendelkezzünk a sorsunkról. Természetesen nagyon sok embernek ez nem tetszett. S azt a kivívott demokráciánkat nagyon sok olyan támadás érte - a taxisblokádtól kezdve a Demokratikus Charta esernyõjéig -, ami méltatlan a demokráciához és méltatlan ehhez a küzdelemhez.

Nem másnak voltunk tanúi talán az elmúlt napokban is, és úgy gondolom, nem szabad március 15-ével összekeverni azt a küzdelmet, amely az ígérgetõk küzdelmeként zajlott a parlamenten kívül. Mi is történt? A tegnap ígérgetõi és a ma ígérgetõi harcolnak egymással, és nem átallják, nem szégyellik magukat március 15-ét belekeverni.

Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Kérem, ne keverjék ebbe bele március 15-ét! Ez egy gerjesztett vita, amelynek már hónapok óta tanúi lehettünk ebben a Házban, ami nem más, mint a ma ígérgetõinek és a tegnap ígérgetõinek a vitája. (Dr. Kövér László: Úgy van! Úgy van!)

Tisztelettel azt kérem önöktõl, hogy a ma ígérgetõi tanuljanak elõdjük példájából, és a tegnap ígérgetõi pedig próbálják meg megvalósítani a kormányprogramjukat, és mint kormányzó párt éljenek a szabadságukkal, cselekedjenek, s nekünk és az ország lakosságának ne az ígérgetõk párharcát kelljen mindennap elszenvednünk. (Taps az MDF és a Fidesz padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage