Szekeres Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyûlés! A napirenden lévõ kérdésrõl szeretném kifejteni a szocialista országgyûlési képviselõcsoport véleményét, kevésbé elkalandozva különbözõ politikai vagy megalapozatlan jogi érvelések irányába, hiszen a Ház egy konkrét döntés elõtt áll.

A Magyar Szocialista Párt országgyûlési képviselõcsoportja tudomásul veszi, hogy a Magyar Demokrata Fórum kettészakadt, két politikai párt alakult, és felmerült az a kérdés, hogy a parlamentben milyen módon és milyen képviselettel rendelkezzenek.

A szocialista frakció tudomásul veszi az alkotmányügyi bizottság álláspontját, és elfogadja, hogy a hetedik parlamenti frakció az alkotmányügyi bizottság állásfoglalása értelmében a Házszabálynak megfelelõen alakul meg. Ugyanakkor szeretném kifejteni azt az álláspontunkat, hogy ennek a hetedik frakciónak a megalakulása semmilyen módon és formában nem járhat a parlament mûködési költségeinek növekedésével, és nem járhat a jelenlegi parlamenti bizottsági helyek számának növelésével. Ehhez a szocialista képviselõcsoport nem kíván és nem is akar hozzájárulni.

Úgy gondoljuk, az öt ellenzéki frakció dolga az, hogy egymás között megállapodjon a már egyébként is a mandátumszámnál jóval magasabb parlamenti bizottsági helyek szétosztásáról. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage