Lányi Zsolt Tartalom Elõzõ Következõ

LÁNYI ZSOLT (FKGP): Elnök Úr! Tisztelt Ház! Hölgyeim és Uraim! A Varga Mihály képviselõtársam által elmondottakkal kapcsolatban szeretném megjegyezni, hogy pár héttel ezelõtt hatalmas visszatetszést és felháborodást keltett a kormánypárti oldalon ülõ tisztelt képviselõk részérõl az, amikor én egy felszólalásomban a korrupciót, a vesztegetést, a maffiát összefüggésbe hoztam a politikai elittel, és ezt a tisztelt Ház elõbb hivatkozott képviselõi a leghatározottabban visszautasították.

Nagyon keményen bíráltak és szinte bocsánatkérésre akartak engem kötelezni. Ez egy keddi napon történt napirend elõtt, majd szerdán Horn Gyula miniszterelnök úr a feketegazdasággal kapcsolatos vitanap bevezetõ részében körülbelül ugyanazt mondotta el, amit én voltam bátor kedden megemlíteni. (Folyamatos zaj a bal oldalon.)

Érdekes módon azt nagy taps követte, bár ha a jegyzõkönyvet figyelmesen elolvassuk - kedden az én mondókámat, szerdán pedig Horn miniszterelnök úr mondókáját -, akkor lehet, hogy én keményebben, esetleg célzottabban fogalmaztam, de mindenesetre a lényegen ez nem változtat. Horn Gyula is elismerte, hogy bizony magas körökben is komoly problémák vannak, és bizony a feketegazdaságban, a korrupcióban nagyon sok olyan érdekelt van, aki a politikával is kapcsolatban van.

Én most is azt mondom, hogy bár a vizsgálóbizottság eredménye még nem született meg, azt meg kell várni, azonban mindenesetre a társadalmat nagyon érdekli és nagyon fontos lenne, hogyha a kormány most már határozott lépésekkel - függetlenül attól, hogy kik a szereplõi ezeknek a dolgoknak - fellépne ebben az ügyben.

Köszönöm szépen. (Taps a Kisgazdapárt soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage