Selmeczi Gabriella Tartalom Elõzõ Következõ

SELMECZI GABRIELLA (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Miniszter Úr! A tavalyi év decemberében az egészségügyi dolgozók ígéretet kaptak bérük emelésére. Az ígéretet maga a miniszterelnök úr tette, a megállapodást pedig, ami az EDDSZ - azaz az Egészségügyi Dolgozók Demokratikus Szakszervezete - és a kormány között köttetett, ön írta alá, tisztelt miniszter úr.

A megállapodás szerint április 1-jétõl az egészségügyi dolgozók 26-28 százalékos béremelést kapnak. Az egészségügyben dolgozók az ígéretnek megfelelõen azt várják, hogy a tb-költségvetésbõl már áprilisban eljusson a pénz az egészségügyi intézményekhez - az a pénz, ami a béremelés fedezetét jelenti.

Tisztelt Miniszter Úr! A társadalombiztosításnak immáron elfogadott költségvetése van. Ebben a költségvetésben nem látni, nem garantált az a bizonyos fedezet, amibõl ez a 26-28 százalékos béremelés megvalósítható.

Tisztelt Miniszter Úr! Szeretném felhívni a figyelmét, hogy a bérezés szempontjából az egészségügyi dolgozók a 21 ágazatból a 17. helyet foglalják el - tulajdonképpen a hulladék-feldolgozókkal vannak egy szinten. Azt hiszem, nagyon szomorú ez a bizonyos statisztikai adat.

Tisztelt Miniszter Úr! A következõ kérdéseim vannak önhöz:

Lesz-e az egészségügyben béremelés, ha igen, akkor mikor?

Milyen forrásból biztosítják önök azt a bizonyos béremelést, amelyre ígéretet tettek?

Várom szíves válaszát, köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage