Szabó György Tartalom Elõzõ Következõ

SZABÓ GYÖRGY népjóléti miniszter: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselõ Asszony! Meglehetõsen hosszas egyeztetéseken vagyunk túl. Tárgyaltunk az Egészségügyi Dolgozók Szakszervezetének vezetésével, és tegnap a Népjóléti Érdekegyeztetõ Tanács keretében egy három és fél órás megbeszélést folytattunk ezzel kapcsolatosan.

A közös szakértõi vizsgálatok azt mutatják, hogy az általunk vállalt kötelezettség igenis teljesíthetõ. Ha pontos információkra kíváncsi, akkor természetesen ezzel is tudok szolgálni:

A 215 milliárd forint lehetõséget nyújt április 1-jétõl mintegy 17-18 százalékos kiadásnövekedésre, a további 7 százalékos kiadásnövekedést tervezzük a szerkezetátalakításból. Hadd tegyem hozzá, hogy a szerkezetátalakításnak és a béremelésnek nincs nagyon szoros összefüggése, mert ezt abban az esetben is folytatni kellene, amennyiben nem hangzott volna el béremelési ígéret. A megállapodás kulcsa az, hogy miután ez egy kikerülhetetlen reformlépés, az ily módon felszabaduló pénzeket a kormány ne másra fordítsa - és erre vállaltunk garanciát -, hanem az ön által is jelzett, igen alacsony bérek emelésére. Így kötöttük meg a megállapodást a szakszervezettel, és ezt kívánjuk betartani. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage