Czellár István Tartalom Elõzõ Következõ

CZELLÁR ISTVÁN (MSZP): Államtitkár Úr! Itt tartom a kezemben a Felsõ-Tisza- vidéki Vízügyi Igazgatóság legutóbbi árvízvédekezésérõl készített jelentést, amelybõl - tekintettel a téma fontosságára - hadd idézzek: "A Tisza-töltés Tiszabecs-Vásárosnamény közötti szakasza végig keresztmetszethiányos, és a magassági biztonsága sincs meg. A hiányt jól szemlélteti, hogy folyóméterenként átlagosan mintegy 50-70 köbméteres földmunkával érhetnénk el a minimális szelvényt."

Nem lehetünk tehát nyugodtak. Különösen nem azon az összesen mintegy 36 kilométeren, ahol a töltések koronaszintje a mértékadó árvízszintet sem éri el. Ezeken a helyeken 24-36 óra alatt kellene mértékadó árhullám esetén egyméteres magasságnövekedést elérni, amire nincs reális esély. A Felsõ-Tisza vízgyûjtõ területén a télen lehullott rendkívüli nagy mennyiségû hó gyors olvadás esetén e térségben katasztrófahelyzetet idézhet elõ, melynek megelõzése országos jelentõségû feladat.

Államtitkár Úr! Remélem, kérdésemmel sikerült a szakminisztérium figyelmét felhívni a téma fontosságára. Tisztelettel megköszönöm a válaszát, és tudomásul veszem.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage