Suchman Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SUCHMAN TAMÁS tárca nélküli miniszter: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselõ Úr!

Az eljárás felfüggesztése indokolt volt, tekintettel arra, hogy részint az Illit Kft., részint a községi önkormányzat, részint a földrendezõ bizottság támogatta, hogy bizottságunk vizsgálja meg a földalap kárpótlásra történõ kijelölését, illetve annak kivonását a kárpótlási földalapból. Mint ahogy azt levelemben is közöltem, illetve az azóta lefolytatott eljárás is visszaigazolja, beszereztük valamennyi olyan szakhatósági véleményt, amelynek alapján ebben a kérdésben dönteni lehet.

A szakhatósági vélemények közül is a legfontosabb a miskolci bányakapitányság levele, amely az ön interpellációjának másnapján érkezett meg. E szerint nem indokolt kivonni ezt a 153 hektárt, tehát magyarul, a kárpótlást foganatosítani lehet, végre lehet hajtani.

Az eljárás rövidesen lezárul, az említett erdõterületnek a kárpótoltak számára történõ kiosztásának akadálya nincs. Egyetlen kérdést kell még tisztázni a bánya biztonságos mûveléséhez: hol és milyen nagyságrendben - ez valószínûleg 5-10 hektár - kell kijelölni az erdõbõl egy bizonyos területet, amit a mûszaki indokoltság, illetve a miskolci bányakapitányság szakvéleménye alá fog támasztani. Tehát néhány héten belül az árverésre sor fog kerülni.

Kérem, szíveskedjék válaszom elfogadni. Köszönöm. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage