Sasvári Szilárd Tartalom Elõzõ Következõ

SASVÁRI SZILÁRD (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök asszony! Tisztelt Államtitkár Úr! A honfoglalás 1100 éves évfordulóját ünnepli az ország, a szomszédos országok magyarjai, de még az óceánon túli magyarok magyar szervezetei is. A Magyarok Világszövetsége éppúgy, mint Hódmezõvásárhely Önkormányzata; országos civil szervezetek éppúgy, mint helyi polgári körök.

A honfoglalás, a magyar államiság megteremtésének alapja. A mostani megemlékezések a magyar államiság megünneplésének is az alapjai itthon éppúgy, mint külföldön.

(16.20)

A magyar államiság ezeréves megünneplése méltó ünnep ahhoz, hogy ennek az országnak lakói büszkék lehessenek magyarságukra, büszke lehessen mindenki arra, hogy itt él. Az ünnep az, ahol a legjobb hagyományainkra emlékezhetünk, azokra, amiket tovább kell vinni, át kell adni a jövõ számára.

Kérdezem az államtitkár urat, tett-e lépéseket a magyar kormány a magyar államiság ezeréves évfordulója megünneplésének elõkészítésére. Tisztelettel várom válaszát. (Taps a Fidesz soraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage