Hegyi Gyula Tartalom Elõzõ Következõ

HEGYI GYULA (MSZP): Köszönöm szépen, elnök asszony. Én pusztán ennyit szeretnék reagálni:, természetesen tisztában vagyok vele, hogy a Kisgazdapárt szavazói, politikusai, sõt képviselõinek nagyon nagy többsége számára itt a kérdésben elhangzott 10-20 millió forintos összegek ugyanolyan irreálisan nagyok, mint számomra.

A Független Kisgazdapártnak azonban az én tudomásom szerint egyetlen kampányfõnöke van, aki elõtte a Szerencsejáték Részvénytársaságnak volt a vezérigazgatója, és '93 májusában bocsátották el. Én az általa felvett, részint végkielégítés, részint pedig elmaradt fizetés, le nem dolgozott sok- sok hónapért felvett fizetés összegét említettem meg. Énszerintem ennek odaítélése ugyanolyan jogszerû volt, mint annak idején például a Bokros Lajos- féle 16 millió vagy más összegek. Én nem a jogszerûséget vitattam, hanem azt, hogy ön itt többszörösen visszatérõen azt állította, hogy a kisgazda politikusok másokkal szemben nem tartanak igényt ilyen összegekre, még akkor sem, ha bíróság azt törvényesen megítéli.

Én azért kérdeztem államtitkár urat, hogy vajon - az ön kijelentéseit jó szándékkal elhíve - az illetõ úriember visszafizette-e ezt a sok millió forintot, amit felvett. Úgy értesültem államtitkár úrtól, hogy nem fizette vissza ezt a sok millió forintot. Ezek után államtitkár úr nekem azt mondta, hogy a pontos összegrõl kérdezzem meg az illetõ (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.) úriembert. Én nem óhajtok vele ez ügyben beszélni. Pusztán azt tettem föl, hogy van egy illetékes köztünk ebben a Házban, aki valószínûleg meg tudja ezt az összeget nevezni, amennyiben óhajtja, és amennyiben feladatának tekinti, hogy a sok milliós itt...

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage