Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Tisztelt Országgyûlés! Hamarosan szavazás következik! Örülnék, ha képviselõtársaim minél nagyobb számban lennének jelen a teremben. (Rövid szünet.)

Tisztelt Országgyûlés! Megkérem képviselõtársaimat, foglalják el helyüket, folytatjuk munkánkat.

Tisztelt Országgyûlés! Mint ahogy azt tegnap bejelentettem, dr. Szolnoki Andrea képviselõtársunk, SZDSZ, a társadalombiztosításról szóló 1975. évi II. törvény módosítására benyújtott T/1984. számú önálló indítványát visszavonta. Mivel a Házszabály 103. §-ának (1) bekezdése alapján a részletes vita lezárását követõen ehhez az Országgyûlés hozzájárulása szükséges, kérdezem a tisztelt Országgyûlést, hozzájárul-e az önálló indítvány visszavonásához. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 205 igen, 3 ellenszavazat és tartózkodás nélkül hozzájárult az önálló indítvány visszavonásához. (Általános zaj.)

Tisztelt Országgyûlés! Egy kis figyelmet kérek, és megkérem képviselõtársaimat, foglalják el a helyüket!

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik az alkotmány- és igazságügyi bizottságnak a frakcióalakítással kapcsolatos állásfoglalásáról történõ döntés. A bizottság állásfoglalását kézhez kapták képviselõtársaim.

Emlékeztetem önöket, hogy az állásfoglalással kapcsolatos vitát az Országgyûlés a tegnapi napon lefolytatta. Kérdezem tehát a tisztelt Országgyûlést, hogy elfogadja-e az alkotmány- és igazságügyi bizottságnak a frakcióalakítással kapcsolatos állásfoglalását. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)

Kimondom a határozatot: az Országgyûlés 190 igen, 23 ellenszavazat és 11 tartózkodás mellett a bizottság állásfoglalását elfogadta.

Tisztelt Országgyûlés! Soron következik a Magyar Köztársaság és a Svájci Államszövetség között Budapesten, 1992. december 17-én aláírt választottbírósági és békéltetési szerzõdés kihirdetésérõl szóló törvényjavaslat általános vitája és a határozathozatal. Az elõterjesztést T/1955. számon, a külügyi bizottság ajánlását pedig T/1955/1. számon kapták kézhez képviselõtársaim.

Megadom a szót Szent-Iványi István államtitkár úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage