Szabó Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ IMRE (MSZP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Képviselõ Úr! Ön nagyívû szónoklatot tartott itt, keverve szakmai dolgokat politikai kirohanásokkal, bár ezt mi, akik ezekkel a témákkal foglalkozunk, a felszólalásaiban már megszoktuk. Kevert bizonyos dolgokat, olyanokat is mondott, amiknek semmi köze az egész törvényhez, és ez természetes is, mert így lehet politizálni.

A bértáblával kapcsolatban hadd mondjam el, hogy szorzókat számon kérni egy olyan bértáblán, ami nem szorzókon alapul, azért az furcsa matematika. Ebben az esetben átmeneti jelleggel erre az évre konkrét számok vannak megadva a bértáblán belül minden egyes kategóriához, minden egyes korcsoporthoz. Tehát itt szorzókat nem kell keresni.

Még egy dolgot hadd említsek meg: a vezetõi kinevezésekrõl is beszélt, majdnem úgy hangzott, hogy be lesznek betonozva. A határozott idejû kinevezések, amelyek eddig is, elsõsorban a közoktatás területén megvoltak, azt jelentették, hogy a vezetõk idõközönként megmérettetnek, és vagy könnyûnek találtatnak, vagy pedig maradnak azon a helyen, ahol addig is voltak; ezen a területen nem történik változás. Tehát mindenkinek meg kell méretnie magát - ezt mi természetesnek tartjuk -, és dönt nem is egy lépcsõ, hanem idõnként több lépcsõ is arról, hogy kibõl lesz vezetõ, kibõl nem lesz vezetõ.

Köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage