Surján László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SURJÁN LÁSZLÓ (KDNP): Köszönöm a szót. A végén kezdem: ezek szerint más jósok is vannak a teremben, mert a közgyógyellátás most bevezetett módosításának az elõre látható bukását Kiss József képviselõtársammal együtt jósoljuk. A jóstehetségre nézve - még ami az Alkotmánybíróságot illeti -, kicsit nagyképû lesz, de mind elkövetõ, mind javaslattevõ módon van tapasztalatom; tehát hoztam alkotmányellenes rendeletet, és támadtam meg sikerrel jó néhány alkotmányellenes törvényt. Ez némi tapasztalatot azért mégiscsak jelentett.

Végezetül legyen szabad azt mondanom, kedves államtitkár úr, hogy az élveszületések száma csökkent tavaly, az abortuszok száma növekedett. Ha tehát az élveszülésekre vetítjük a képletet, akkor még sokkal rosszabb lesz a helyzet, mint ahogy darabszámként én mondtam - ezt nem vonhatja kétségbe.

A fogamzáskorban lévõ nõkre való vetített adatokkal nem rendelkezem, de egy év alatt ebben olyan döntõ negatív változás, hogy a vetítési alap miatt az, ami növekedésnek látszik, csökkenés lenne, azt hiszem, nem következett be.

Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage