Akar László Tartalom Elõzõ Következõ

AKAR LÁSZLÓ pénzügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Én azt gondolom, hogy amit most a képviselõ úr napirend után elmondott, az mindenképpen egy szokatlan jellegû bejelentés volt. Én nem emlékszem, hogy '94 júliusa óta valaha elõfordult volna a Pénzügyminisztérium ügykörében, hogy bármelyik képviselõ panaszkodott volna arra, hogy nem jutott információhoz, és ilyen módon az információadás megtagadása akadályozta a tevékenységét.

Szeretném hozzátenni, hogy biztosan voltak gyakorlati döccenõk más képviselõk esetében is, de én úgy gondolom, hogy talán ennek a legcélszerûbb elintézési módja nem feltétlenül egy napirend utáni szókérés, hanem nyilván a közvetlen mód. Ha a képviselõ úr felveszi a telefont és felhív engem vagy a miniszter urat, küld egy faxot, nyilván el tudunk járni az ügyben.

Annyiban vagyok nehéz helyzetben, hogy ma az APEH elnöke hivatalos okból távol volt, nem volt megtalálható, így õt nem tudtam meghallgatni, hogy mi történt - noha elõzetesen jelzést kaptam errõl a kérdésrõl.

Azt tudom ígérni, hogy az itt elhangzottak alapján - holnap megpróbálván vele konzultálni - mindenképpen konkrétan visszatérek arra, hogy amire a képviselõ úr kérése vonatkozott, az valóban olyan jellegû-e, hogy az minden további nélkül az alkotmányos szabályok szerint átadandó, vagy egy olyan körre vonatkozik a dolog, ami minõsítés alá esik, és ebben az esetben vagy úgy adható át, ha a képviselõ úr egy megfelelõ nyilatkozatot aláír, vagy meglátjuk, milyen eljárást lehet követni.

Azt gondolom, hogy az ilyen típusú problémáknak ez a célszerû kezelési módja. Természetesen egy ilyen kísérlet után is, ha a képviselõ úr fenntartja, hogy ezt nem tartja kielégítõnek, módja van interpellációt intézni a pénzügyminiszter úrhoz, vagy módja van önálló indítványt tenni. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage