Kökény Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Ház! Kedves Képviselõ Úr! Valóban, a nyugdíjrendszer átalakításáról, a nyugdíjreformról folynak a viták. Úgy gondolom, hogy ez nem baj, sõt kifejezetten pozitívum, hogy a szakértõk, a nyugdíjönkormányzat képviselõi elmondják a véleményüket. Természetesen senki nem akarja azt megspórolni, hogy amint egy kikristályosodott álláspont lesz, akkor ez a vita majd a Ház falain belül is megkezdõdjék, és itt a parlamentben szülessék a döntés a nyugdíjreform elveirõl.

Ezzel függ össze részben az a törvényjavaslat is, amely a nyugdíjkorhatár emelésérõl, a rugalmas nyugdíjbavonulási konstrukció megvalósításáról szól. Ez a törvényjavaslat elkészült.

Szeretném elmondani, hogy itt is bizonyos mértékig, a három- és többgyermekesek körében, szolgálati idõ szempontjából kedvezményezni szeretnénk a gyermeknevelést. Ennek a mértékérõl még folynak a viták.

Amit képviselõ úr elmondott a nyugdíjrendszer átalakításának, a nyugdíjreformnak az elveirõl, azok a tézisek nagyon sok tekintetben közel állnak azokhoz a tézisekhez, amelyeket a kormány is gondol. Mi is gondolkodunk pontrendszerben, gondolkodunk egyéni számlavezetésben, és természetesen abban is, hogy valamilyen mértékig a gyermeknevelést is ebben a rendszerben elismerjük. Szeretném azonban azt mondani, hogy ez most egy megelõlegezett beszélgetés itt kettõnk között, a parlament nyilvánossága elõtt, hiszen lesz arra mód, lesz arra alkalom, hogy a tisztelt Ház a kérdéssel bõvebben, mélységében foglalkozzék. Köszönöm szépen. (Szórványos taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage