Keleti György Tartalom Elõzõ Következõ

KELETI GYÖRGY honvédelmi miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Parlament! Tisztelt Képviselõtársam! A Magyar Honvédség létszámának csökkentése közismert tény, hiszen erre vonatkozóan a parlament fogadott el határozatot. Ez azt is jelenti, hogy ha a Magyar Honvédség alakulatainak a száma csökken, akkor a Magyar Honvédségnél rendszeresített technikai eszközök száma is csökken, vagyis terveink szerint jelentõs mértékben csökkenni fog az üzemanyag felhasználása is.

Így amikor a jelenleg meglévõ nagy kapacitású üzemanyag-tárolókról gondolkodunk, akkor két út lehetõsége nyílik. Az egyik ezeknek az értékesítése, a másik pedig egy olyan megoldás keresése, amelyben a Magyar Honvédség megtartja a tulajdonjogot, de együttmûködve a kívülálló tõkével egy kereskedelmi részesedést vállal, vagyis nem a Magyar Honvédség üzemanyagát fogja forgalmazni, hanem a feleslegessé váló üzemanyagtartályokat, illetve az üzemanyag-készletezés lehetõségeit kívánja valamilyen formában hasznosítani.

(14.10)

Ami az ön konkrét kérdését illeti, nem készültem ilyen mélységben. Arra kérem a képviselõ urat, tegye lehetõvé, hogy pontosan utánanézzek a kft.-k, illetve gazdasági egységek bejegyzésének és egyéb gazdasági kapcsolatoknak. Amennyiben képviselõ úr elfogadja, akkor két héten belül írásban válaszolni fogok. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage