Szabó Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ ZOLTÁN mûvelõdési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Nem azt mondtam, hogy semmi köze a Mûvelõdési és Közoktatási Minisztériumnak, azt mondtam... (Derültség és közbeszólások az ellenzék padsoraiban.) Nagyon örülök, hogy ilyen derültséget sikerült a szavaimmal aratni - szíveskedjenek majd a jegyzõkönyvet elolvasni. Azt mondtam, hogy nem érezzük magunkat hivatottnak a Magyar Televízió mûsorainak értelmezésére; továbbá azt mondtam, hogy nem mi szerkesztjük ezt az adást. (Közbeszólás az SZDSZ padsoraiból: Így van!) Ha meg tetszik majd nézni a jegyzõkönyvet, abban ez így szerepel.

Valóban a Magyar Televízió és a Mûvelõdési és Közoktatási Minisztérium együttmûködésében készül a mûsor. Ebben a dologban a Mûvelõdési és Közoktatási Minisztériumnak az a szerepe, hogy ezt a mûsorsorozatot megrendelte, a Magyar Televízióval megállapodott, hogy ilyent csinál. Én úgy tudom, Magyarországon például újságok is vannak, amelyeket bizonyos vállalatok vagy intézmények kiadnak, de azért, ha egy egy évvel ezelõtti interpellációra jól emlékszem, éppen önök tiltakoztak meglehetõsen élesen, amikor a kiadó bele kívánt avatkozni annak az újságnak a szerkesztésébe, tartalmába. (Az elnök poharának megkocogtatásával jelzi az idõ leteltét. - Közbeszólás az ellenzék padsoraiból: Lejárt!)

Nem avatkozunk be a mûsorsorozat tartalmába; megrendeltük ezt a millecentenáriumi ünnepségsorozat érdekében. Köszönöm. (Zaj. - Taps a kormánypártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage