Rockenbauer Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

ROCKENBAUER ZOLTÁN (Fidesz): Miniszter úr, az utolsó mondatnak örülök; amit elõtte elmondott, azt, hogy is mondjam, furcsállom. Volt egy politikai része a dolognak, erre nem tudok mit mondani, az Európai Unió tagországai vagy Lengyelország, Csehország, Románia, általában a világ minden országa ugyanezen az állásponton van, amit a miniszter úr elmondott. Mégsem tûnik úgy, hogy ez akadályozná a kereskedelmi képviseletek megnyitását Tajpejben.

Ami az anyagi részt illeti, én ezt természetesen akceptálom. De azt látnunk kell, hogy Magyarországnak Tajvannal való kereskedelmi forgalma deficites, és ennek bizony nagy részben az is lehet az oka, vagy az is az oka, hogy Magyarország nem rendelkezik megfelelõ kereskedelmi képviselettel Tajvanon. Lengyelországnak például, amelynek van kereskedelmi irodája, aktívuma van Tajvannal szemben.

Én azt gondolom, hogy itt valójában politikai okokra vezethetõ vissza a magyar késlekedés, és ideje lenne az én véleményem szerint a magyar defenzív álláspontból visszavonulni... (Az elnök pohara megkocogtatásával jelzi a felszólalási idõ leteltét.)... - egy mondat és befejezem -, a magyar külpolitika minden területen megmutatkozó defenzíváját Tajvannal szemben is föl kéne adni végre, és Tajvanon megnyitni a kereskedelmi kirendeltséget.

Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a jobb oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage