Takács Péter Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TAKÁCS PÉTER (MDF): Államtitkár Úr! Ha nem úgy kezdte volna, hogy "olyan anyák", akkor gondolkoztam volna azon, hogy elfogadom a válaszát. De a magyar alkotmány minden magyar állampolgár számára egyenlõ jogot biztosít, és nem azért vagyunk itt a demokratikus parlamentben, hogy az orwelli világot valósítsuk meg, ahol vannak egyenlõbb fõvárosi anyák, és vannak kevésbé egyenlõ... (Közbeszólások a bal oldalról.)... nyírbátori, nyírvasvári és nyírcsászári anyák.

Sajnálom a Népjóléti Minisztériumnak ezt a szemléletét, és amíg ez fog uralkodni a Népjóléti Minisztériumban, addig Magyarországon egységes és normális, minden állampolgárnak egyenlõ jogon járó egészségügyi ellátást nem is fognak tudni biztosítani, még azokkal a pénzügyi eszközökkel kalkulálva sem, amelyeket be akar vezetni a Népjóléti Minisztérium.

Egyszer tudomásul kellene venni a Hungária körúton belül létezõ országos intézményeknek is, hogy Magyarország 93 ezer négyzetkilométer, és Magyarországon 10 millió 200 ezer ember él most még, jelenleg. Nem tudom, hogy tíz év múlva mennyien fognak élni, de ez a 10 millió 200 ezer ember egyforma magyar állampolgár, és nem "ilyen anyák" meg "olyan anyák" szülnek Szabolcs- Szatmár-Bereg megyében!

Nem tudom elfogadni államtitkár úr válaszát! (Taps az MDF és az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage