Lakos László Tartalom Elõzõ Következõ

DR. LAKOS LÁSZLÓ földmûvelésügyi miniszter: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyûlés! Tisztelt Képviselõ Asszony! Kérdésére szeretném elmondani, semmiképpen nem a Földmûvelésügyi Minisztérium vagy annak a hivatalai döntenek arról, hogy mely bizottság mûködõképes, melynek a mandátuma hosszabbodik meg az év végéig. A részarány-tulajdonosok a bizottság munkája alapján döntik el, hogy bizalmat adnak nekik továbbra is, hagyják a munkát befejezni, vagy pedig megkérik a földmûvelésügyi kormányzatot ennek a munkának az elvégzésére.

Mi a jobb felkészülés érdekében egy felmérést készítünk, amelynek eredményei a jövõ héten pontosításra vagy véglegesítésre kerülnek. Ezen felmérés alapján már április hónaptól segítünk azoknak, amelyek a munkában el vannak maradva - mégpedig a földmûvelésügyi hivatalok, a földhivatalok, a kárpótlási hivatalok és az agrárkamarák szakértõinek a bevonásával -, mert azt szeretnénk elérni, hogy elsõsorban és mégiscsak - ha kell állami segítséggel is - a földkiadó bizottságok hozzák meg a szükséges határozatot.

Ha végképp nem sikerül ilyen segítséggel sem ezt a nagyon fontos munkát határidõre elvégezni, akkor ugyanezen szerveknek a bevonásával döntésre elõkészítjük az anyagokat, és a részarány-földtulajdonosok közgyûlésén a földkiadó bizottságokról szóló törvény hatálya szerint fogjuk ezeket a döntéseket meghozni. Köszönöm a figyelmüket. (Taps a kormányzópártok padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage