Tirts Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

TIRTS TAMÁS (Fidesz): Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! A Fidesz frakciója a vitában is kifejtette azokat az alkotmányossági aggályokat, amelyekre igazából választ nem kaptunk.

Benyújtottunk egy módosító csomagot. A módosító csomag nem talált megértésre a bizottsági vitában. Úgy láttuk, hogy érdemben azokat a javaslatokat, amelyekkel - mind az MDF-frakció részérõl, mind a Kisgazdapárt részérõl - az ellenzék megpróbálta ezt a törvényt érdemben javítani, ezeket a javaslatokat sem fogadta el a kormány. Így a magunk részérõl elsõsorban a törvényjavaslat alkotmányossági problémái miatt nem fogadtuk el a javaslatot.

Másodsorban - és ezt is jeleztük a vitában - a Fidesz felhívta a figyelmet arra, hogy nincs kellõen elõkészítve a három azonosító szám bevezetése a lakosság felé. Azt gondoljuk, hogy azokért az anomáliákért, amelyeket januártól a magyar lakosság érezni fog az új azonosító jelekkel kapcsolatban, a felelõsség egyértelmûen a kormányt terheli majd. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz padsoraiból.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage