Kökény Mihály Tartalom Elõzõ Következõ

DR. KÖKÉNY MIHÁLY népjóléti minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Országgyûlés! Amint hallottuk az expozéból, a társadalombiztosítás önkormányzati igazgatásáról szóló törvény módosítását az élet teszi elkerülhetetlenné, az élet és az a tapasztalat, amellyel az Országgyûlés évrõl évre szembesül az éves társadalombiztosítási költségvetés tárgyalásakor.

Kiss József és Matyi László képviselõtársaink indítványa ugyan nem oldja meg a parlament, a társadalombiztosítási önkormányzatok és a kormány közötti viszony összes problémáját, de a költségvetés-készítési rend jelenleginél precízebb és világosabb szabályozásával nagyon komoly esélyt nyújt arra, hogy a jövõben idõben szavazhasson a tisztelt Ház a társadalombiztosítási alapok költségvetésérõl, és a késés ne veszélyeztesse az egészségügyi ellátás biztonságát.

(17.50)

Ugyanakkor szeretném azt is leszögezni, hogy téves az olyan értelmezés, hogy ez az indítvány a társadalombiztosítási önkormányzatok autonómiáját korlátozza, sérti; ellenkezõleg: úgy gondolom, a rendezett viszonyok szolgálják a valódi önkormányzatiságot. Mindezekre való tekintettel, tisztelt Országgyûlés, a kormány támogatja a benyújtott törvényjavaslatot. Köszönöm szépen. (Taps.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage