Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Nyilvánvalóan le fogjuk folytatni ezt a szakmai vitát, ha a kormány végre behozza azt, amit másfél év alatt még nem tudott megtenni, tehát azt a javaslattervezetet, amely ezt a kört érinti. De azt hiszem, államtitkár asszony ugyanolyan jól tudja, mint én is, hogy bár ön és én úgymond mást mondunk, azért tudjuk, hogy ugyanazt mondjuk mind a ketten.

Tehát szó sincs arról, hogy a '47. évi törvény ne lenne a '46. évi XXV. törvénynek az utórezgése! Éppen ebben mutatkozott meg a magyar törvényhozás elõremutató volta: anélkül, hogy a békeszerzõdés kötelezett volna minket arra, a '46. évi XXV. törvényben az akkori nemzetgyûlés megtette ezt a kötelezettséget. A békeszerzõdés csak a magyar törvényhozás után kullogott e tekintetben.

(18.50)

És nem a javak visszaszolgáltatásáról van szó; az a békeszerzõdés egy része, amit megoldott egyébként a magyar kárpótlási törvény, a második kárpótlási törvény - hiszen az kárpótlásban részesítette az elvett javakért a túlélõket. Az a része is megtörtént. Az Alkotmánybíróság ezért nem is foglalkozott ezzel, illetõleg ezeket az indítványokat elutasította. Köszönöm szépen.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage