Hasznos Miklós Tartalom Elõzõ Következõ

DR. HASZNOS MIKLÓS (KDNP): Köszönöm, elnök úr, igazán csak két perc.

Én nem akarok Tóth képviselõ úrral jogi kérdésben vitatkozni, de van ma egy hatályos magyar jog, amely egyértelmûen tartalmazza azt, amit elmondtam. Most hogy önök ezt tovább értelmezik, minõsítik és jelzõkkel felgyarapítják, nem erre szólt az Alkotmánybíróság határozata! Az Alkotmánybíróság a szövegmódosítást maga elvégezte, és e pont tekintetében arra utasította a kormányt, hogy a végrehajtási rendeletet hozza meg.

(19.20)

Ennek ellenére nem vitatom, hogy a mai parlamentnek teljes mértékben joga van egy más szöveget elfogadni - bármikor, bármelyik törvényhez hozzányúlhat. Éppen azt fájlalom, hogy úgy nyúlt hozzá, ami számunkra ismét hátrányos és diszkriminatív. És ezt nem hoztam volna elõ, ha ezt most Tóth képviselõtársam nem próbálja nekem, a jogásznak, megmagyarázni.

De szeretném emlékeztetni, hogy március 13-án Párizsban ülésezett az Európai Kereszténydemokra Unió, és többek között a nyilatkozatában Kelet- Európára vonatkozóan a következõt mondja - ezt hadd olvassam -: "Kiábrándító, hogy a mai politikai vezetõk egy része még soha nem talált alkalmat arra, hogy elhatárolódjék azon régi eszméktõl, amelyekhez olyan kegyetlenségek kapcsolódtak, mint a kényszermunkatáborok, a vasfüggöny vagy a titkosrendõrség tevékenysége." Nem hoztam volna föl ezt, de most itt lett volna az alkalom arra, hogy egy gesztussal valóban fátylat borítsunk a múltnak minden sérelmére.

Önök makacsul ragaszkodnak 250 millió forint megtakarításához - hát akkor vállalni kell a következményeket is!

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage