Sepsey Tamás Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SEPSEY TAMÁS (MDF): Köszönöm a szót, elnök úr. Lehet, hogy nem fogalmaztam elég precízen és világosan. Az állam vállalta, hogy ad vagyont a kárpótlási jegyért, ennek tudatában választották a kárpótlási jegyet, és utána az állam nem adott vagyont a kárpótlási jegyért! Most becsaptam az illetõt vagy nem csaptam be?

Azt hiszem, ebben a kérdésben egyet kell értenünk annak ellenére, hogy különbözõ helyen ülünk. Becsapták! A mindenkori magyar állam. Én nem azt mondtam, hogy a jelenlegi kormányzat. Nagyon precízen fogalmaztam, hogy a magyar állam, mert ez a mindenkori magyar államot terhelõ kötelezettség. A magyar parlament nem kormányokra hoz törvényt, hanem a mindenkori kormány dolga a törvények végrehajtása.

És azért szeretném még egyszer elmondani, hogy nincs ilyen görbeváltozás, mert a '91-ben megállapított várható élettartam jelenleg is a törvény mellékletét képezi, holott azóta beálltak változások. De annak a módosítása nem történik meg. Ha valaki nem kapja meg a négy és fél alatt lejárt életjáradékát, az biztosan kevesebbet fog kapni annál, mint aki most nyújtja be az igényét. Mert egyébként aki most nyújtja be az igényét és megvan rá a jogi lehetõség, az '92. január 1-jétõl visszamenõleg meg fogja kapni. Csak az a réteg rövidül meg, amely bízott az állam ígéretében, de az állam nem teljesítette az ígéretét. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage