Elnök Tartalom Elõzõ Következõ

ELNÖK: Köszönöm szépen. Tisztelt Képviselõtársaim! Tisztelt Országgyûlés! Mielõtt tovább folytatnánk a vezérszónoki kört, szeretném ismertetni a házbizottság 1995. február 23-án megerõsített állásfoglalását.

A házbizottság ajánlja, hogy a vezérszónoki rendszerben folytatott vita esetén kétperces hozzászólásra csak a személyében érintett képviselõ kérhessen szót, különben csak frakcióvezetõ vagy kormánytag szakíthassa meg indokolt esetben a vezérszónokok megállapított sorrendjét.

A monitoromon megjelent Torgyán József képviselõ úr, frakcióvezetõ úr neve, kétperces hozzászólásra kért lehetõséget. Az említett állásfoglalás alapján és annak ismeretében, hogy a képviselõ asszony itt a Független Kisgazdapárt elõzõ vezérszónoklatára reagált, még mielõtt az SZDSZ a vezérszónoki állásfoglalását kifejtette volna, úgy minõsítem az esetet, hogy indokolt, és így kénytelen vagyok megadni a szót Torgyán József frakcióvezetõ úrnak. (Zaj a jobb oldalon. - Dr. Kövér László: Nem kénytelen, hanem meg kell adnia!)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage