Szabó Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ ZOLTÁN mûvelõdési és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen, tisztelt képviselõtársaim, az elismerõ morajt. (Derültség a kormánypárti padsorokban.)

Tisztelt Ház! A templom szent hely. Egy templom kirablása, megszentségtelenítése joggal sérti a hívõk érzékenységét. A kormány ennélfogva mélységesen elítél bármely templom elleni támadást. Úgy gondolom azonban, Petõ Iván képviselõ úr nem attól határolódott el, hogy ezt a kormány megtegye vagy megtette, hanem attól, hogy tisztelt ellenzéki képviselõtársaink egy ilyen eset kapcsán a kormányt vádolták vallásellenességgel és vallásellenes kurzussal.

(15.50)

Úgy gondolom, hogy Petõ Iván képviselõtársamnak igaza volt abban, erkölcsi kérdés és tisztesség kérdése az, hogy valaki egy igaztalannak bizonyult, nyilvánosan elhangzott vád után nyilvánosan elismeri a tévedését és bocsánatot kér.

Szeretném megjegyezni, a kormány megtette itt, e Ház falai között, a nyilvánosság elõtt, hogy amikor tévedett, téves intézkedést hozott, vagy téves intézkedésre tett javaslatot e Háznak, akkor a miniszterelnök úr megkövette az ország lakosságát és megígérte a visszavonást.

Én úgy gondolom, Petõ Ivánnak igaza volt, ha tisztességrõl, erkölcsi kérdésrõl beszélünk, ennyit talán a tisztelt ellenzéktõl is el lehetett volna várni.

Az, hogy önök ezt nem tették, hogy önök mind a mai napig megismételten azzal vádolják a kormányt, hogy magyarázgatja a vandál pusztítók tettét, azon vandál pusztítókét, akiket a rendõrség rövid idõ alatt letartóztatott, és az önök által hangoztatott vádak tarthatatlansága kiderült, én úgy gondolom, tisztelt képviselõtársaim, hogy ez önöket minõsíti. Köszönöm szépen. (Taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage