Szekeres Imre Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZEKERES IMRE (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselõtársaim! Azt hiszem, hogy nem tudunk megállapodni. Oly eltérõek a megközelítési módok, hogy nem marad más, mint a tényekhez folyamodni, mert talán ebbõl egy kicsit jobb következtetésre juthatunk.

A betörés elõtt megrongálták az iskolát, a mázsaházat, biztosítékokat szaggattak le a fákról. Azt mondták, a rombolás magyarázata az, hogy nem találták meg a villanykapcsolót és levertek, összetapostak egyes tárgyakat. S azt mondták, hogy a zsákmányt út közben értékelték, az értéktelennek látszó tárgyakat eldobálták. S azt mondták, hogy alkohol hatása alatt, pillanatnyi elhatározásból, nem nyereségvágyból, hanem szórakozásból törtek be.

Nagyon sajnálom, hogy ez elõfordul; nagyon sajnálom, hogy ilyen történik akár templommal, akár iskolával, akármilyen hellyel vagy helyiséggel kapcsolatban. De ebbõl azt a következtetést levonni, amelyet az ellenzék az elmúlt héten állított, szerintem indokolatlan. A templom szent hely, a parlament a felelõsség háza, itt is ugyanúgy igazat kell mondani.

S akkor még két tényt: a Budapest Bank jelentését az ellenzékbõl és kormánypártiakból álló vizsgálóbizottság egyhangúlag fogadta el.

A másik tény, ami nagyon sajnálatos, hogy 1100 évvel ezelõtt a tv Híradó sajnos nem tudott a honfoglalásról filmet készíteni, de ezt már nem tudjuk bepótolni. Köszönöm szépen. (Derültség és taps a bal oldalon.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage