Torgyán József Tartalom Elõzõ Következõ

DR. TORGYÁN JÓZSEF (FKGP): Köszönöm a szót, elnök asszony. Tisztelt Képviselõtársaim! Természetesen a Független Kisgazdapárt soha sem gondolta azt, hogy a kormány felettese lenne az önkormányzatoknak. Mégis rá kell mutatnom arra, hogy nem is azt kifogásoltuk, hogy ilyen jogi képtelenség nem alakult ki, hanem azt mondottuk és mondjuk jelenleg is, még Csehák Judit képviselõ asszony kétperces reagálása után is, hogy a kormánynak nem kritikátlanul a postási szerepet kellett volna betöltenie, hanem megfelelõ bíráló megjegyzésekkel kellett volna illetnie az önkormányzatok elfogadhatatlan beterjesztését. Ez az, amit mi kifogásoltunk és kifogásolunk jelenleg is.

Ami pedig a tb-kártyákat illeti, itt egy figyelemfelhívással éltünk. Nevezetesen: azt mondottuk, hogy megcsinálták a tb-kártyákat, rengeteg pénzt kidobtak, most készülõdnek mágneskártyák bevezetésére, ami újabb óriási költségekbe fog kerülni, sokkal többe, mint a normál betegbiztosítási kártyák. Mi már most jelezzük, hogy ez a megoldás is rossz lesz, ezért azt javasoltuk, hogy ezeket az összegeket inkább a gyógyításra és a megelõzésre fordítsák.

(19.30)

Tehát a Kisgazdapárt gyakorlati észrevételei mindenben helytálltak. Nem hinném, hogy ezt bárkinek a gunyoros közbevetésével annullálni lehetne. Sokkal helyesebb lenne megszívlelni mindazt, amit elõadtunk.

Végül még egyetlenegy mondatot. Ne vegye rossz néven igen tisztelt Képviselõ Asszony, de a Független Kisgazdapárt ellenzékbõl nem vállalhatja fel a kormányzati felelõsséget. Ha sor kerül rá, mi megfelelõ elõterjesztésekkel fogunk élni. Ilyen törvényt soha nem fogunk beterjeszteni. (Szabó Zoltán: Ez biztos. - Taps az FKGP padsoraiban.)

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage