Balsay István Tartalom Elõzõ Következõ

BALSAY ISTVÁN (Fidesz): Tisztelt Elnök Asszony! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! E törvénycikk idézésénél várható volt az a reakció, amely nem a törvény stílusával, hanem a történelmi összefüggéseivel hozza kapcsolatba. Lehetett volna más példázatot is mondanom - Sztálin születésnapjáról és másokról is. Én nem ezt tettem.

Hozzászólásomban hangsúlyoztam, hogy a Magyar Köztársaság parlamentjében születtek olyan törvényjavaslatok - kortól, idõszaktól, politikai szituációtól függetlenül -, amikor a magyarság egy-egy jeles évfordulóján egy olyan törvény születhetett meg, amelynek hangvétele, stílusa és emelkedettsége megfelelõ és méltó ahhoz az ünnephez. Én itt nem a kormányzónak és vitéz nagybányai Horthy Miklósnak kívántam e törvénycikkben megemlékezést adni, hanem arra utaltam, hogy egy törvénynek magyar jeles ünnepnapokról és évfordulókról lehet emelkedettebb a stílusa és a hangvétele.

Ezért tehát azt javasolom tisztelettel, hogy módosító indítványomat államtitkár úr is érezze magáénak, és tartsa méltónak arra, hogy ezt a rövid félmondatot a törvény preambulumába beillesszük. Más törvényi, politikai összehasonlításokkal nem kívántam élni. Köszönöm.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage