Szabó Zoltán Tartalom Elõzõ Következõ

DR. SZABÓ ZOLTÁN mûvelõdésügyi és közoktatási minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök asszony. Tisztelt Ház! Nem vontam kétségbe Balsay képviselõtársam jó szándékát a benyújtott módosítási javaslattal kapcsolatban; aminthogy azt sem vitattam, hogy az általa idézett törvényi hely valóban emelkedettebb hangvételû, mint akár a most benyújtott törvényjavaslat szövege, akár az általam idézett 1848-as törvénycikknek a szövege.

A kormány természetesen meg fogja fontolni a képviselõ úr által beterjesztett félmondatos kiegészítés támogathatóságát. Mindazonáltal változatlanul le kell szögeznem, hogy miként a kormány nem tekinti magára nézve irányadónak az 1938-ban Magyarországon létezett politikai rendszert, akképpen nem tekinti magára nézve irányadónak annak stílusát sem.

Mielõtt a történelmi vitákba tovább belebonyolódnék, sietek leszögezni: ha lehet, még ennél is kevésbé tekinti magára nézve érvényesnek és követendõnek annak a politikai rendszernek az örökségét, amely Sztálin születésnapját iktatta törvénybe. Köszönöm szépen. (Szórványos taps az MSZP padsoraiban.)

ElNÖK: Köszönöm. Kérdezem, kíván-e valaki még felszólalni a részletes vita e szakaszában, tehát a preambulummal kapcsolatosan. (Senki nem jelentkezik.) Mivel felszólalásra további képviselõ nem jelentkezett, a részletes vita e szakaszát lezárom.

Az elõterjesztés valamennyi módosító javaslattal érintett részét illetõen a részletes vita lezárásra került. A törvényjavaslat részletes vitáját lezárom.

A vita lezárása után utoljára az elõterjesztõ kaphat szót. Kérdezem államtitkár urat, hogy most vagy a hatatározathozatalt megelõzõen kíván válaszolni. Államtitkár úr jelezte, hogy most nem kíván szólni.

Tisztelt Országgyûlés! A módosító javaslatokról várhatóan jövõ héten határoz az Országgyûlés.

A mai napon még soron következik a jövedéki szabályozásról és ellenõrzésrõl, valamint a bérfõzési szeszadóról szóló 1993. évi LVIII. törvény módosításáról és kiegészítésérõl szóló törvényjavaslat általános vitája.

Pál Béla és Baky György képviselõ urak elõterjesztését T/2041. számon, a költségvetési bizottság ajánlását T/2041/2. számon kapták kézhez. Megadom a szót Pál Béla képviselõ úrnak, a napirendi pont elõadójának.

Tartalom Elõzõ Következõ

Eleje Homepage